Bygga nytt

Många drömmer om att bygga ett nytt hus, eller bygga om något befintligt, anpassat efter sina egna önskemål och drömmar. Det är ett stort steg i livet och en av de större investeringarna du kommer att göra. Vägen dit kan tyckas lång, men med rätt redskap, kunskap och människor omkring dig blir processen betydligt enklare.

KOM IGÅNG

Tryggt och enkelt


Processen att bygga ett nytt hus, eller bygga om befintligt, börjar redan långt innan de första skisserna kommit på plats. Man är på väg att göra sitt livs investering och det kan vara svårt att veta hur det ska gå till. Vi hjälper dig med de olika stegen.

Att bygga ett nytt eller bygga om ett hus är inget man gör i en handvändning. Det är många frågor som behöver få svar och en hel del beslut som ska fattas. Men du får huset precis som du vill ha det. En stil du trivs med och en planlösning som passar dig. Det behöver inte vara så krångligt. Vi hjälper dig att få en så bra upplevelse så möjligt av en spännande husbyggartid.

Så här börjar det. 

STEG 1

Den första kontakten sker när ni har en färdig ritning att utgå ifrån. Vi tittar tillsammans på projektet och går noggrant igenom era önskemål och idéer om funktioner, lösningar, materialval och dyl.

STEG 2

I ett andra steg tar vi fram en offert som vi tillsammans går igenom i detalj. Här är det viktigt att det ges tid till reflektion och att man tar möjligheten att även efteråt höra av sig till oss med sina frågor. Det är mycket att tänka på och många funderingar brukar dyka upp lite senare. Det här är ofta en ganska omfattande del som måste få ta sin tid.

STEG 3

Om vi får förtroendet och äran att bygga ert livsprojekt, så skrivs i ett tredje skede ett kontrakt. 

Nu börjar själva byggprocessen.

Byggprocess

 

När bygglov är beviljat och kontrakt är skrivet tar byggprocessen vid. Vi bygger alla hus och utbyggnader i sektioner, väggblock, i våra lokaler i Öjebyn. Det är både effektivare och säkrare att bygga under tak och slippa överraskas av vädrets makter. 

Det första som sker när grunden är klar och huset levererats till byggplatsen är att våra erfarna snickare reser stommen och ser till att huset blir vädertätt på utsidan. Sedan kopplas alla underleverantörer in. Både el, vvs, måleri och ev. plattsättning påbörjar sina jobb allt eftersom arbetet med huset fortskrider. 

När huset är färdigbyggt är det dags för slutbesiktning. Här försöker vi göra en egen liten förbesiktning innan för att så gott det går undvika eventuella fel. När slutbesiktningen är klar och eventuella fel åtgärdade så återstår bara en sak. Att flytta in och njuta av ditt nya hem!

Kom ihåg! Innan du får flytta in måste du få ett slutbesked av kommunen via din kontrollansvarige.

 

Kontakta oss!